Hoe weet je of onroerend goed ook echt goed is?

hotelWil jij beleggen in onroerend goed? Dan begeef jij je mogelijk op een onbekende markt. Het is dan ook verstandig je hier eerst enigszins in te verdiepen. Doe je dit niet? Kijk dan niet raar op wanneer je een flater slaat. De kans is dan namelijk groot dat jij onroerend goed koopt dat je aan de straatstenen niet kwijtraakt. Dit wil jij natuurlijk voorkomen. Daarom heeft onze lokale makelaar in Nederland in deze tekst een aantal tips op een rijtje gezet. Met deze tips weet jij of onroerend goed ook écht goed is.

1. Kijk naar de staat van het pand

De meeste beginners op de onroerendgoedmarkt maken de fout alleen naar de prijs van een pand te kijken. Natuurlijk is het aantrekkelijk wanneer je een pand goedkoop op de kop kunt tikken. De prijs is echter niet het meest belangrijk. De staat van een pand is namelijk veel belangrijker. Je wilt immers niet dat je een pand koopt waar later nog heel veel aan moet gebeuren. In dat geval kost het je namelijk aanzienlijk meer geld. Het kan soms dus juist goed zijn om iets meer voor een pand te betalen.


2. Let op de mogelijkheden van het pand

Wanneer jij succes wilt hebben op de onroerendgoedmarkt, moet je altijd naar de mogelijkheden van een pand kijken. Het is natuurlijk leuk en aardig als het huis goedkoop is en er leuk uitziet, maar dit wil nog niet zeggen dat je er ook aan kunt verdienen. En dat is natuurlijk wel jouw ultieme doel. Koop daarom ook nooit een pand zonder de mogelijkheden te analyseren. Kun je het pand snel weer verkopen? Of is het interessant om te verhuren? In dat geval kan het wel degelijk een interessante investering zijn.

real property

3. Neem een makelaar in de armen

Wil jij onroerend goed in Amsterdam aanschaffen? Dan is het handig om kennis van de markt te hebben. Heb je dit niet? Ga dan eens een dagje weg naar Amsterdam. Hier kun je namelijk op bezoek gaan bij diverse makelaars om je bij te laten praten over de onroerendgoedmarkt in onze hoofdstad. Ga vooral ook enkele panden bezichtigen met verschillende makelaars. Wil jij je snel kunnen verplaatsen door de drukke stad? Dan kan een fiets huren in Amsterdam zeker een aanrader zijn.